Om Gaard Games


Jag heter Marcus Järgården och det är jag som har designat och ger ut det här spelet under Gaard Games.

Som passionerad brädspelare har jag länge tänkt tanken att jag ska designa ett spel som introducerar lite mer intressant spelmekanik för de som är mer ovana att spela lite svårare brädspel.

Med ett stigande engagemang i klimatfrågan blev det till slut uppenbart att jag ville få ihop min passion för brädspel med mitt engagemang för klimatet. Och så föddes idén till Hållbara Hushållet.

Men som en 15-årig "veteran" inom finans och betalningar, nyss hemflyttad från London för att starta ett sparkcykelföretag, kände jag att jag först måste få lite mer kött på benen i klimatfrågan för att designa ett spel som är baserad på vetenskap och fakta.

Jag började med en distanskurs på Columbia University i Sustainable Development och kompletterade dessa studier med att läsa en mängd artiklar och skrifter om klimatfrågan i allmänhet och klimatomställning i synnerhet. Naturvårdsverket och Dr Kimberley Nicholas och hennes teams arbete på Lunds Universitet blev bland mina viktigaste källor.

Efter ca 8 månader av efterforskningar började den egentliga designprocessen som sedan efterföljdes av massor med speltest. Först för mig själv, sedan med vänner och slutligen med en massa intressanta och tidigare för mig okända människor. Deras delaktighet och feedback har varit ovärderlig.

Initialt lanserades spelet på crowdfundingplattformen Kickstarter och nu har spelet släppts i butik.

Om du vill veta mer om spelet eller vill kontakta mig angående något annat, hör av dig genom kontaktformuläret här på hemsidan.